15. Selena Danilović

15. gošća je Selena Danilovic
Selena je rođena 14.6.1976. u Beogradu gde je završila Školu za dizajn, a 1998. je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, odsek grafički dizajn. Član je USUS-a (Udruženje stripskih umetnika Srbije). Član je grupe strip autorki “Stripotetke”. Bavi se samostalnim likovnim stvaralaštvom, pre svega ilustracijom, digitalnom ilustracijom, akvarelom, pastelom, grafičkim dizajnom i stripom.
 
Ilustrovala je za časopise Cosmopolitan, Men’s Health, Sensa, National Geographic, Esquire… Takođe je ilustrovala nekoliko slikovnica za decu, stručnih knjiga, naslovnih strana za knjige i brošure od kojih su neke štampane u SAD i Kanadi. U Novom Sadu vodi radionicu crtanja krokija (Croquis Bistro) i bavi se grupnim i individualnim radom sa decom i pripremom budućih studenata likovnih umetnosti.
 
U Zemunu je držala likovnu radionicu za decu (za osnovce i inkluzivnu decu). Učestvovala je na više grupnih izložbi i likovnih kolonija.
Napisala projekat i organizovala prvi “Fumetti” strip festival (posvećen italijanskom stripu) u Novom Sadu 2022. godine. u okviru Novog Sada grada prestonice kulture. Do sada je imala četiri samostalne izložbe u Beogradu i Novom Sadu.
Živi i radi u Novom Sadu.